Тема: ИТ НОВИНИ
Виж само едно мнение
  #67  
Стар 29-07-2009
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране Превод на морзов код - вече с Wolfram Alpha

Стартирал през май месец тази година едва ли не с фанфари, Wolfram Alpha (Wolfram|Alpha) напоследък изгуби част от придобитата популярност, но сега се завръща с пълна сила, предлагайки услуга, която дори Google Translate не предлага - превод от и към морзов код. Този начин на комуникация се появи с изобретяването на телеграфа и все още се използва от немалко хора по целия свят.

Wolfram Alpha двигателят е в състояние да предложи превод както от английски език към морзов код, така и обратно. За превод от английски език към морзов код се изписва 'morse code "израз"', разбира се без единичните кавички, а на мястото на "израз" изписваме думата/фразата, която искаме да видим в морзов код. Възможностите за превод може да тествате:
http://www21.wolframalpha.com/

Отделно, Wolfram Alpha е доста амбициозен проект като цяло. В текстовото поле може да попитате за каквото се сетите в почти всяка област - от математика до медицина, от география до химия и тн. Демонстрационно видео за безкрайните възможности на проекта може да видите:
http://www21.wolframalpha.com/screen...framalpha.html
Отговори с цитат