Тема: ИТ НОВИНИ
Виж само едно мнение
  #70  
Стар 29-07-2009
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране 3G ще работи на GSM честота

Мрежи от трето поколение влизат в диапазона 900 MHz
Европейският съюз освободи честотния диапазон 900 MHz и за мрежови комуникации 3G/4G. Така технологиите от трето и четвърто поколение ще могат да работят на същите честоти, както GSM, съобщи Европейската комисия.
Използването на диапазона 900 MHz ще позволи на операторите да намалят броя на базовите станции за покриване на определен участък. Ще намалеят като цяло разходите за разгръщане на 3G мрежи.
Всичко това ще даде стимул на нови компании да навлязат на пазара и да увеличат конкуренцията, от което ще спечели крайният потребител. В момента 3G мрежите работят в диапазони 1800 и 2100 MHz.
„Реформата ще премахне ограниченията за операторите, така че те вече могат да внедряват в честотните ленти за GSM нови технологии, с които да развиват високоскоростни мобилни широколентови услуги. Очакваме това да даде желан тласък на безжичната икономика и да спомогне за широкото прилагане на цифрови технологии в Европа“, заяви европейският комисар по далекосъобщенията Вивиан Рединг.
ЕС планира да въведе новия стандарт през октомври тази година, съобщи Комисията.
Сегашните мобилни телефони на потребителите ще продължават да функционират без проблем, но благодарение на новите технологии те ще могат да осигурят и достъп до високоскоростни широколентови услуги. Ще се започне със системата UMTS, чиято съвместимост вече е доказана.
Прикрепени изображения
Тип файл: jpg 2.jpg (3.6 КБ, 0 разглеждания)
Отговори с цитат