Тема: ИТ НОВИНИ
Виж само едно мнение
  #87  
Стар 29-07-2009
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране Драматично подобрение за графичните професионалисти

Нов набор от плъгини с Nnvida ускорение вдига производителността при работа с приложенията от пакета Adobe Creative Suite 4
Професионалистите в областта на графичната и видео обработка постоянно се намират под напрежение, тъй като трябва да изпълняват задачите си не само с високо качество, но също така и в много кратки срокове.
За да намали този товар и да осигури подобрена креативност, Nvidia обяви наличието на GPU-ускорени плъгини за потребителите на приложенията от пакета Adobe Creative Suite 4 (CS4), които са специално оптимизирани да работят на широкия набор от Nvidia Quadro графични решения.
Сред специализираните плъгини е и решението Elemental Accelerator 2.0 за Windows от компанията Elemental Technologies, което се базира на архитектурата Nvidia CUDA. Възползвайки се от възможностите на CUDA за извършване на паралелни изчисления, този нов плъгин пренася H.264 компресирането на видеофайлове към графичния процесор Quadro.
Благодарение на това, потребителите на Adobe Premiere Pro CS4 могат да постигнат 11-кратно увеличение в производителността, спрямо традиционните процесорно-зависими решения.
Elemental Accelerator 2.0 вече е достъпен за широкия набор от Quadro-базирани графични решения. Плъгинът позволява видео компресия при създаването на Blu-ray, DVD и уеб съдържание с помощта на Flash технология.
В допълнение, Nvidia и Elemental Technologies за първи път осигуряват възможност за ускорение при H.264 видео компресия и за потребителите на Mac Pro системи. За целта е достъпен Elemental Accelerator 1.2 за Mac OS X, който работи на видеоускорители Quadro FX 4800 за Mac.

CUDA архитектурата на Quadro-базираните видеоконтролери позволява на Elemental Accelerator да предложи по-бърза скорост на H.264 компресия, спрямо тази на нормалното възпроизвеждане при създаване на Blu-ray и уеб-базирано видео съдържание”, посочва Сам Блакмън, изпълнителен директор на Elemental Technologies.
Пълната продуктова линия на видеоконтролерите Quadrо е оптимизирана така, че да позволи GPU ускорение за всички приложения от пакета Adobe CS4, в това число: Adobe Premiere Pro, After Effects, Flash и Photoshop.
Ускорени са всички операции – от импортирането на файлове, през редактирането на многопоточни видео файлове, до прегледа на готовото съдържание. В резултат на това професионалистите в областта на видео обработката могат да оптимизират своя работен процес и да подобрят креативността и ефективността си.
Широкият набор от плъгини се предлага от PNY Technologies Europe с намаление за потребителите на видеоконтролери Nvidia Quadro. Цените варират от 369 до 1599 евро заедно с видекоконтролера.
Отговори с цитат