Тема: ИТ НОВИНИ
Виж само едно мнение
  #93  
Стар 30-07-2009
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране Огромни загуби чакат доставчиците на принтери

Проблемът идва от преработените консумативи
Производителите на принтери може да загубят над 13 милиарда долара в следващата една година. Основна причина за това ще бъдат други компании, които продават преработени консумативи, предупреди Gartner.

В условията на икономическа криза потребителите пестят разходи, като използват преработени консумативи за печат, вместо да купуват нови от производителите. А именно консумативите носят на производителите повече приходи, отколкото самите устройства.

Съществува и друга опасност за доставчиците в сектора. Тъй като преработените консумативи имат ниско качество, те могат да повредят устройствата и така да нанесат ущърб и на самите брандове, отбелязва Gartner.

Три важни стъпки трябва да предприемат производителите на принтери в своя маркетинг - кампаниите им да започват с обучение, маркетинговата стратегия да бъде агресивна, PR активността да се провежда благоразумно.

Доставчиците на преработени консумативи ще продължат да укрепват своите позиции, ако производителите се конкурират с тях само от гледна точка на стойността. Маркетинговите кампании трябва да отделят повече внимание на обучението на крайния потребител и да акцентират на аспекти като екологичността на продуктите и важността на сертификациите на доставчиците, съветва Gartner.

Дейността на производителите трябва също да е подкрепена от агресивни маркетингови кампании, които да показват проблемите с качеството на преработените консумативи.
Отговори с цитат