Виж само едно мнение
  #20  
Стар 12-02-2010
Аватара на fortschrit
fortschrit fortschrit не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Jan 2010
Мнения: 79
Благодари: 8
Получил благодарност:
19 пъти в 15 поста
Сваляния: 41
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Джак Вижте мненията
Според теб ефективна ли е тази обработка? Все пак в 3D-камерата, двата обектива заснемат обекта под различен ъгъл, за да се получи 3D-ефекта. Затова съм малко скептичен и ми е любопитно дали обработката на 2Д картина в стереоскопична е достатъчно добър заместител на заснетото с 3Д-камера?
Ако е достатъчно добро, просто си купуваш съответния телевизор оборудван с нужния софтуер и всички канали се превръщат в 3Д, независимо дали студиото е оборудвано за 3Д предавания или не. Звучи ми малко невероятно за да е истина.
На първия въпрос мога да ти отговоря ,че ефекта е на 50%, в смисъл такъв ,че гладаш 3D но не в пълния си капацитет.Тоест визията е обемна ,но ако имаш трима герой един зад друг не може да ги виждаш в переспектива.Просто трябва да го видиш с твоите очи за да разбереш какви са + и-.Не ИСКАМ да кача снимка ,защото не може да се види ефекта.
На втория въпрос-телевизор има но не за 3D ефирна тв.Само ми кажи къде в България има Mitsubishi тв и ще продължа да разказвам ПРИКАЗКАТА
Нещата за които говоря се отнасат за точно определена 3D технология, коато се обработва от комп. с точно определен хардуер
""двата обектива заснемат обекта под различен ъгъл, за да се получи 3D-ефекта""
Тук софтуерния плеър извършва тази дейност , като може да си играеш с дълбочината на 3D визията

Последно редактирано от fortschrit : 12-02-2010 на 22:43
Отговори с цитат