Виж само едно мнение
  #4  
Стар 27-06-2010
vml vml не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 84
Благодари: 14
Получил благодарност:
12 пъти в 9 поста
Сваляния: 49
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от uniqad Вижте мненията
Колега, изтегли си с PCEditor-а файла db.dat веднага след прясното инсталиране и го редактирай! Изтриваш му всички спътници, които нямат покритие върху България, защото така или иначе не могат да се гледат, а по-добре е да се олекоти базата данни от ненужния пълнеж. Най-добре е на останалите спътници да им ъпдейтнеш честотите на транспондерите от тук: http://satellites-xml.eu/ .
След това готовия олекотен файл връщаш обратно в приемника, РЕСТАРТИРАШ и чак тогава пълно сканиране!
Така ги правя нещата но според мене има някакъв проблем или от прекодирането за зареждане от usb или незнайно откъде, защото вече започна веднага след като съм го инсталирал без да срива имиджа при някой рестарт да ми дава ERR и дотам неиска да зареди имиджа. Базата данни я гледам цял ден на сифтима последния имидж и няма никакви проблеми. Намерих на още едно място прекодиран имидж утре ще пробвам и него и ще пращам лога на дядо Феодор да се произнесе и той. Но явно от прекодирането се срива. Щом другите които зареждат на флаша на приемника нямат проблем. И нормално ли е да изписва на дисплея на приемника за този имидж ERR. Нямам опит с него и затова питам.
Ако можеш изпрати ми канали които си сигурен че работят на този имидж при тебе за да елиминирам тази вероятност да е проблема.

Последно редактирано от vml : 27-06-2010 на 21:26
Отговори с цитат